Täistera makaronid

Täisteramakaronid

TäisteramakaronidTäisteramakaronid on üldiselt valmistatud nisust. Need näevad välja vähem isuäratavad kui tavalised kollased makaronid, mis on tehtud puhastatud jahust. Kuid täisteratooted on kasulikumad. Neis on rohkem kiudaineid, mis ei seedi ja aitavad meie organismi puhastada. Sisuliselt on need peenestatud kestad ehk kliid. Pange tähele, et täisteramakaronid oleks tehtud kõvadest nisusortidest, mitte pehmetest. Neis sisalduvaid süsivesikuid omastab organism aeglasemalt, mistõttu kestab täiskõhutunne kauem.

Müügil on ka polbnisust valmistatud täisteramakaronid. See metsik nisu on ainulaadsete omadustega. Selle koostises olevat gluteeni võivad tarvitada tsöliaakiat põdevad inimesed. Tsöliaakia on peensoole haigus, mis võib tekkida gluteenirikaste toiduainete liigsest tarbimisest. Gluteen on kultuurnisus sisalduv valk.

Mida kauem makarone keeta, seda vähem kasulikuks nad muutuvad. Toitumisspetsialistid soovitavad jälgida valmistamise aega ja keeta 1,5 minutit vähem, kui tootja on soovitanud.